ZAGLAVLJE GORNJE NASLOVNE za decu i odrasle

Ekologija je nauka koja proučava životnu sredinu ljudi, životinja kao i svih ostalih živih bića u našem svetu. Na našu životnu sredinu kao i svih živih stvorenja najveći uticaj vršimo mi.

 

U zavisnosti od toga kako se ophodimo prema prirodi život će za nas biti lepši i tako ćemo sačuvati detinjstvo budućih generacija.

Ekologija nas uči da volimo jedni druge, kako volimo svoje roditelje, brata, sestru drugove i drugarice tako treba da se ophodimo i prema ostatku živog sveta, prvenstveno s ljubavlju - i da cenimo sve što nam priroda daruje, da koristimo i uživamo u svim blagodetima uz duboko poštovanje prema živom svetu.

Zbog preterane seče šuma vazduh koji udišemo je iz dana u dan sve zagađeniji. Kako bi rešili taj problem ljudi su shvatili da iskorišćeno drveće se može ponovo upotrebiti reciklažom.

U prirodi postoji ravnoteža koja se gradila milijrdama godina unazad. Na primer, jedni su lovci, dok su druge životinje poput zečeva plen. Ali, zečeva uvek mora biti više nego lovaca kako bi

se održala ravnoteža u prirodi.

Na žalost, čovek najčešće remeti tu ravnotežu samo radi sopstvene koristi, i dokle god je moguće uzima i više nego što je potrebno.

smederevdka palanka detinjstvo

Pavle Milošević, Veljko Kremić 7. razred

Mentor: Katarina Marjanovic