ZAGLAVLJE GORNJE NASLOVNE za decu i odrasle

DAN ZAŠTITE ŽIVOTINJA – AKCIJA „UDOMI, NE KUPUJ!“

 

U okviru Dečije nedelje i u cilju obeležavanja Svetskog dana zaštite životinja “Đurini ekolozi” su obišli prihvatilište za napuštene životinje u organizaciji JKP “Čistoća i zelenilo“ u Zrenjaninu.

 

ZIVOTINJE 3

 

Oni su omogućili  grupno druženje, gde smo mogli da se prošetamo i igramo sa životinjama, odnesemo im hranu, čujemo kako se može udomiti pas i poslušamo savete veterinara. Sve te aktivnosti treba da nas podsete da su i životinje ravnopravni stanovnici naše planete i da imaju jednako pravo na život kao i mi.

 

ZIVOTINJE 1

Ovog dana takođe treba da se podsetimo da je čovek istrebio mnoge životinjske vrste uništavajući njihova staništa i eksploatišući ih zarad profita i zabave a da ne govorimo o ogromnom broju kućnih ljubimaca koji pati i umire odbačen na ulicama ili u prepunim azilima. Trebalo bi da to stalno imamo na umu.

Jelena Bibin, nastavnica biologije

 

Sa nastavnicom biologije Jelenom, išli smo u prihvatilište za životinje povodom Dana zaštite životinja. Videli smo puno kuca i maca. Domaćini su nas lepo ugostili. Lepo sam se provela i naučila mnogo toga kako žive životinje koje nemaju svog vlasnika. Uvek mi je bila želja da pomognem koliko mogu. Zato smo donirali u ime škole hranu za pse.

Nadam se da ću imati priliku da ih posetim ponovo i da im pomognem.

 Lola Zeljković, 6-1

 

O NJIHOVOJ POSETI PRIHVATILIŠTU IZVESTILA JE RTV SANTOS IZ ZRENJANINA

https://www.youtube.com/watch?v=TQwPzS3J9jg

 

 

RECIKLAŽA NIJE BLAMAŽA!

VAŽNA VEST - ŠKOLSKE 2022/23. JAČAMO EKOLOŠKU SVEST!!!

Promotivnim filmićem, koji su pripremili Uroš Milanović III2, Vladimir Ćurčić III3, Bojana Veselinov IV1, Milana Bulaja IV3, nastavnica Sandra Palatinuš i bibliotekarka Svetlana Bačulov, želimo da pozovemo sve naše učenike i članove kolektiva Osnovne škole „Đura Jakšić“, kao i drage sugrađane, da nam se pridruže u ekološkoj akciji „Reciklaža nije blamaža!“

 

FILM

 

POGLEDAJTE U VIDEU ŠTA NAM PORUČUJU NAŠI DRUGARI IZ ZRENJANINA

https://www.youtube.com/watch?v=sk-1IOUksYc

 

Školski zeleni novinari Osnovne škole “Đura Jakšić”, Zrenjanin