ZAGLAVLJE GORNJE NASLOVNE za decu i odrasle

U Tomaševcu su 24. i 27. jula mlade mame entuzijasti Jasmina Radojčić i Maja Gajić organizovale ekološke aktivnosti za mlade Tomaševčane koji su se okupili u velikom broju da usmere pažnju starijih meštana na važnost očuvanja životne sredine, a posebno obale Tamiša.

 

cuvari tamisa 6

 

Mala trupa nazvana „Čuvari Tamiša“ kreativno je u prirodi provela dva dana raspusta družeći se, skupljajući smeće, kroz sportske aktivnosti i muzički program. Najuspešniji su za svoja ekološka znanja učešćem u kvizu obezbedili sebi medalje. Deca su poslušala interesantnu priču ribočuvara i kreativno iskoristili biljke ukrašavajući svoje crteže.

cuvari tamisa 5

 

O značaju projekta svedoči i sadnica topole koju su deca zasadila, a planirano je da se projekat održi i ubuduće. Vredne ruke meštanki obradovale su decu gulašom, roštiljem, sladoledom i lubenicama.

cuvari tamisa 1

 

cuvari tamisa 4

 

Deo projekta „Čuvari Tamiša“ bila je i vožnja čamcem u pratnji spasioca u kojoj su deca najviše uživala. Družeći se pored reke u prelepom prirodnom okruženju deca su rešavala zagonetke velikog ljubitelja prirode i dečijeg pisca Uroša Petrovića.

 

cuvari tamisa 2

 

Uz izuzetnu angažovanost dece, roditelja, Mesne zajednice Tomaševac i mnogobrojnih meštana ulepšani su deci dani raspusta. Planirano je da se projekat održi i narednih godina.

 

cuvari tamisa 3