ZAGLAVLJE GORNJE NASLOVNE za decu i odrasle

Možda niste znali da je legendarni francuski glumac Alain Fabien Maurice Marcel Delon, jedan od najpoznatijih, najharizmatičnijih i najatraktivnijih glumaca svih vremena, jedan od najvećih ljubitelja životinja u svetu poznatih, potpuni posvećenik borbi za njihova prava i zaštitu i veliki ljubitelj pasa i mačaka.

 

Naime, veliki Delon, na svom imanju, živi u društvu zečeva, konja, petoro pasa i obožavanom crnom mačkom sa tri noge – „Poupousse“.

Delon i njegova ljubimica „Poupousse“ su se upoznali kod veterinara – poznati glumac je doveo svoje pse na pregled, a vlasnica svoju crnu mačku, koju je pregazio auto, da je uspava. Kako je mačka trpela velike bolove zbog ozbiljnih povreda nogu, Delon je zamolio veterinara da učini sve što može kako bi se ona oporavila, a od vlasnice je tražio dozvolu da je preuzme i zadrži, ukoliko do oporavka dođe. I tako je počela njihova velika ljubav, koja traje više od deset godina.

 

alen i macka

 

Takođe, veliki Delon, preko Fondacije za zaštitu životinja, koju je osnovala njegova koleginica i dugogodišnja prijateljica Brižit Bardo, finansijski pomaže brojne organizacije i azile širom svijeta, a 2010. godine je uzeo aktivno učešće u kampanji prilikom referenduma u Švajcarskoj (čiji je državljanin) za uvođenje zaštitnika (“specijalizovanih advokata”) koji bi se bavili pravima i zaštitom životinja.

 

alen delon i pas

 

U jednom od datih intervjua Delon je o svom odnosu sa životinjama, a pogotovo sa svojim psima izjavio da voli pse pošto imaju sve kvalitete čoveka a nemaju mana. Lojalnost pasa ga posebno doima, a posebno je osetljiv na napuštene pse na ulici i njihovu patnju. Psi vole svog vlasnika bez obzira ko je on i kakav je, vole ga bez uslovljavanja i čisto, istakao je u jednom intervjuu Delon.

„Da li mislite da moje životinje, koje su moja porodica, znaju da sam ja Alan Delon? Nije ih uopšte briga ko sam. Vole mene, ne vole ko sam i šta radim. To je kompletna ljubav, ljubav bez razmišljanja i kalkulacija, čista i istinska, prava ljubav“, izjavio je Delon.

U svojoj više od šezdeset godina dugoj karijeri, Delon je snimio preko 140 filmova, glumio je u brojnim TV filmovima i serijama, i u pozorištu, a od 1964. godine, kada je osnovao producentsku kuću, oprobao se i kao producent (sa više od trideset dugometražnih filmova), scenarista i reditelj. Osim u filmu, Delon je imao veoma uspešne poslove i u kozmetičkoj i modnoj industriji, kolekcionar je umetničkih djela, a od kada se, pre petnaest godina, preselio u predgrađe Ženeve, upravlja porodičnom kompanijom koja prodaje proizvode sa njegovim imenom i bavi se humanitarnim radom.

O Delonovom privatnom životu se, takođe, puno zna – javnost se zabavljala prateći njegove brojne ljubavne avanture sa najlepšim ženama sveta, burne veze i brakove.

 

alen

 

Delon je 1975. godine, na svom imanju u Francuskoj, napravio groblje za svoje ljubimce (uglavnom, pse) te je, pre tri godine u jednom intervjuu, govoreći o tome, rekao:

 “Danas je tamo trideset pet grobnica. Celi moj život je tu, u tim grobnicama i nadam se da ću, kada se moj život završi, biti sahranjen u grobnici, pored svojih ljubimaca.”