ZAGLAVLJE GORNJE PROLEĆNO

Proleće je godišnje doba kome se ceo svet raduje. Mi vam dajemo razlog više da se zajedno radujemo i da u danima brzog života pronađemo taj polet i sreću i ugodimo sebi.

 

Upravo iz tih razloga, početak proleća obeležavamo svojom jedinstvenom manifestacijom "Novosadsko proleće".

 

NOVOSADSKO PROLECE 5

 

 Od 21. do 23. marta ove godine održaće se 29. "Novosadsko proleće", u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada. Tokom tri dana manifestacije, okupićemo veliki broj izlagača cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, meda i zdravstveno-bezbedne hrane i starih i umetničkih zanata da predstave svoje proizvode. Idući u susret velikom jubileju - 30 godina manifestacije, uveli smo izmene, a zadržali stari šmek i staru lokaciju - prvi sprat SPENS-a.

 

NOVOSADSKO PROLECE 4

 

Tokom trajanja manifestacije, Pokret gorana će obeležiti datume važne za zaštitu životne sredine:

- 21. mart - Svetski dan šuma, Dan Pokreta gorana i početak proleća - u saradnji sa JP "Vojvodinašume"

- 22. mart - Svetski dan voda - u saradnji sa JVP "Vode Vojvodine"

 

NOVOSADSKO PROLECE 3

 

Ove godine manifestaciju 29. "Novosadsko proleće" ćemo obeležiti kroz stručno  i javno predavanje "Biljne invazije i Novi Sad" i kviz za srednjoškolce "Invazija znanja". Cilj predavanja je predstavljanje novih platformi za praćenje invazivnih vrsta koje uključuju i građane i građanke. Pored ovog predavanja akcenat stavljamo na stručni skup za nastavnike osnovnih škola na aktuelnu temu "Prednosti i izazovi projektne nastave u obrazovanju za održivi razvoj". Za ljubitelje vojvođanske tradicije, kulture i običaja življenja spremili smo različite turističke i gastronomske ponude vojvođanskih salaša kroz "Salašarski dan" i televizijski serijal "Salaši za Vas". 

 

NOVOSADSKO PROLECE 2

 

Za 29 godina postojanja manifestacije, organizujemo goransku nagradnu igru i podelićemo 29 poklona za posetioce manifestacije.

 

NOVOSADSKO PROLECE 1

 

Radno vreme manifestacije:

četvrtak - od 9 do 21 časova

petak - od 9 do 22 časova

subota - od 9 do 18 časova.

Link za facebook događaj: https://www.facebook.com/events/2212991865621136/

 

 

POKRET GORANA NOVOG SADA

 

20 21 NASLOVNA