ZAGLAVLJE GORNJE NASLOVNE za decu i odrasle

Učenici četvrtog razreda Osnovne škole "Marija Trandafil“ iz Veternika  učestvovali su na konkursu koji je organizovala Francusko-srpska privredna komora u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, pod nazivom „Uradi nešto drastično, da smeće postane fanstastično“.

 

Oni su sa svojim učiteljicama napravili štand „Trandafilovići“. Štand je napravljen od materijala za reciklažu. Nakon osvajanja vrednih nagrada (četiri prečišćivača vazduha za učionice) razgovarale smo sa njima i saznali sledeće...

nagrada 1

 

Cilj takmičenja bio je napraviti što više konstrukcija od otpada, naučiti nešto o važnosti recikliranja i širiti svest o važnosti očuvanja životne sredine. Na konkursu je nagrađeno najboljih 20 škola.

nagrada 4

 

Štand koji su učenici napravili biće iskorišćen kao scena za lutkarske predstave koje učenici budu pravili i kao štand za prodaju na našim humanitarnim vašarima.

 

nagrada 5

 

Odeljenja četvrtih razreda redovno, na svojim časovima razgovaraju o važnosti reciklaže i očuvanju životne sredine. Učenici su nam rekli da su najviše truda uložili u prikupljanje reciklažnog materijala (tetra-paka, kartona za jaja) koji im je bio potreban za izradu štanda.

 

nagrada 8

 

Pored ove akcije naši četvrtaci imaju svoju stalnu eko-akciju „Cvećnjak“, u kojoj redovno brinu o životnoj sredini.

 

nagrada 9

 

Nakon razgovora sa nagrađenim učenicima i učiteljicama, sigurne smo da brigom o životnoj sredini treba svakodnevno svi da sa se bavimo.

 

ŠKOLSKI ZELENI NOVINARI

Nataša Jovančević, 6-2

Petra Dutina, 6-2

Milica Vujasinović, 6-2

Mentor Nataša Kruščić

 

kerefeke 370 x