ZAGLAVLJE NASLOVNE

Dobrodošli u našu priču. Ona je započeta 1. septembra 1993. godine. Glavni lik je osnovna škola „Dubrava“ koja je upravo tada prvi put otvorila vrata svojim učenicima. Rasla je i razvijala se postupno. Godinama unazad ulagalo se u unutrašnjost škole i sada smo jako ponosni na to, jer je ona opremljena po savremenim standardima.

 

Još više smo ponosni i na njen spoljašnji izgled. Školska zgrada je mala i nekako je ušuškana u prostrano dvorište puno zelenila. Od prošle godine intezivno uređujemo svaki metar ovog prostora. Napravili smo školski vrt. Edukativni, praktični i izuzetno lep prostor uređen odabranim rastinjem. Već sada ga možemo nazvati višegeneracijskom učionicom. Jako smo ponosni na njega jer ga sami učenici, pomoćno osoblje, direktor i većina nastavnika sami uređuju, održavaju i čuvaju.

Od septembra, pored letnje učionice, još jedan deo dvorišta je ozelenjen i napravljene su klupice. One, veselih boja i svo okolno zelenilo čine da imamo najlepše školsko dvorište u Knjaževcu, a sigurno i u široj okolini. I dok još traje ovo lepo vreme, tu održavamo mnoge časove, a naša ekološka sekcija škole radi bolje i na zanimljivijem mestu.

Želimo da mi, nastavnici, zajedno sa učenicima ovim našim vrtom utičemo na okolinu i pokažemo da svojim vlastitim izborom, radom i ekološkim ponašanjem možemo na bolje promeniti stanje okoline i očuvati sve njene vrednosti.

Sa istom posvećenošću obnavljamo staro i gradimo novo. Izlazimo u susret potrebama učenika, a podstičemo, razvijamo, štitimo i uživamo u lepoti i čarima naše druge kuće – škole „Dubrava“ u Knjaževcu!

 

Na početku samo zemljište stoji...

 

1. Гледамо на почетку само земљиште стоји 1

Sada će zelenilo dvorište da obiji...

 

2

 

Ime DUBRAVA u centru parka se piše...

 

3. Име ДУБРАВА у центру парка се пише

 

Jele su porasle sve više... i više...

 

4

 

Zbog ovih biljaka, u kraju se lakše diše!

 

5. Због ових биљака у крају се лакше дише

 

Pogled iz učionice pravi je raj za oči...

 

6

 

Pored letnje učionice i novi park iskoči!

 

7

 

Učiteljica u hladu smišlja da radosti bude više...

 

8

 

Mi proveramo biljke, sve diše i miriše!

 

9. Ми проверавамо биљке Све дише и мирише

 

Uživamo! Ovaj park je za nas prava sreća...

 

10. Уживамо Овј парк је за нас права срећа

 

Pogled u budućnost nam sva vrata otvara...

 

12. Поглед у будућност сва врата нам отвара

 

Dođite u DUBRAVU čekaju vas Ena, Luka i Sara!

 

 

Školski zeleni novinari 4-2 razred

Ena  Gocić

Sara  Vučić

Luka  Nikolić

Mentor Danijela Janković