ZAGLAVLJE GORNJE PROLEĆNO

Dana 17.10.2018. godine u goste nam je došla Ivana Lazjanin, predstavnik Specijalnog rezervata prirode  Obedska bara, koja je deci održala edukativan čas u obližnjoj šumi.

 

Ivana je deci ukratko predstavila  Specijalni rezervat prirode Obedska bara i bogat životinjsko biljni svet koji u njemu postoji.

 

KAKO POSTATI ISTRAŽIVAČ 5

Deca su se upoznala sa priručnikom "Kako postati šumski istraživač". Da bi postali šumski istraživači morali su da istražuju biljni i životinjski svet u neposrednoj okolini  i da  reše nekoliko zadataka. Prvi zadataj je bio da popune šumsku azbuku, da za svako slovo u šumi pronađu nešto što počinje na to slovo. Uz pomoć učiteljica, prvi zadatak je uspešno rešen.  

KAKO POSTATI ISTRAŽIVAČ 8

 

Sledeći zadatak je bio da na osnovu slike lista i šumskih plodova pronađu takav list, odnosno šumski plod  u šumi i da zapišu imena drveća, odnosno da pored slike šumskog ploda oboje plod koji su pronašli.

KAKO POSTATI ISTRAŽIVAČ 6

KAKO POSTATI ISTRAŽIVAČ 2

 

Šumski istraživači su zatim dobili zadatak da uhvate nekog insekta (mrava, pauka) i da ga stave u posudu, a zatim da ga posmatraju kroz lupu.

KAKO POSTATI ISTRAŽIVAČ 9

 

Učenici su bili oduševljeni svojim istraživanjem.

KAKO POSTATI ISTRAŽIVAČ 10

 

Na kraju su pravili mala umetnička dela od lišća i grančica koje su pronalazili u šumi.

 

KAKO POSTATI ISTRAŽIVAČ 4

 

Školski zeleni novinari

prvog do četvrtog razreda

Mentor Marijana Mihajlović