ZZAGLAVLJE GORNJE NASLOVNE cika keka

Učenici su pokrenuli uređenje zelene površine u dvorištu, krajem nastavne godine, jer su želela da oplemene prostor u kome borave, pa su zasadila ukrasno bilje.

 

Želimo da se bavimo problemima životne sredine u neposrednom okruženju. Da pokažemo ličnu odgovornost za očuvanje životne sredine!

Veliki odmor, naše dvorište - naš svet! Beton, beton, beton, sivilo, sivilo, sivilo... Jel' to taj lepi svet?

Pitaju nas zašto sedimo na betonu? Pa, nemamo gde!

Želimo da napravimo oazu u sivilu betona. Biće svima prijatnije. Stavićemo klupe, zasaditi ukrasno bilje... Postavićemo natpise da je dvorište pod video nadzorom... Pozvaćemo decu iz komšiluka škole da, preko leta, neguju i paze na našu malu zelenu cvetnu oazu...

nova varos ala je lep 3

Sada uživamo u zelenilu koje smo sami stvorili i negovali. Ima dovoljno mesta i za igru i za nas ozbiljnije koji bismo da sednemo i porazgovaramo o „globalnom zagrevanju“ i drugim ekološkim temama. Na neke stvari ne možemo sami, kao deca, da utičemo - ali zato možemo da uradimo male stvari, koje će doprineti da nam ovaj naš školski svet bude lep!!!

Da – menjamo moto naše akcije u "Ala je lep ovaj svet – to je istina", jer smo i sami pokazali svoju odgovornost na lokalnom nivou...

Lokalno po lokalno – stižemo do globalnog!

nova varos ala je lep 2

 

Ivana Dumbelović, Ivana Bjelić, Valentina Kaplanović 7. razred

Mentor: Verica Dumbelović