ZAGLAVLJE NASLOVNE

Pokret gorana Novog Sada organizuje edukativni program "Stopama prvih botaničara" za mlade od 17 do 22 godine. Program će se realizovati tokom tri vikend seminara:

 

1-2. septembra

8-9. septembra

22-23. septembra 2018. godine.

 

STOPAMA B

 

Program "Stopama prvih botaničara" se realizuje zahvaljujući Gradskoj upravi za sport i omladinu i Pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost. Takođe, kroz program CSOnnect koji sprovodi Regionalni centar za zaštitu životne sredine, želimo da mladima kao i svim građanima i građankama približimo neophodnost zaštite prirode i vrednosti koje nas svakodnevno okružuju.

Program ima za cilj da mladima približi nauku, prirodu, omogući im aktivan boravak u prirodi i razumevanje ekosistemskih odnosa i veza, a kasnije i direktno uključivanje u sam proces zaštite prirode.

 

STOPAMA B 2

 

Upravo ovog vikenda, 1-2. septembra će se održati prvi edukativni seminar. Tokom tri seminara, grupa od 20 mladih, proći će kroz faze botaniziranja, terenskog rada, fotografisanja, determinacije i preparacije biljnog materijala, osnova ekologije i zaštite biodiverziteta, pod stručnim mentorstvom iskusnih terenskih biologa i osoba koji su prethodnih godina vodili omladinske edukativne kampove i seminare. Najveći deo programa učesnici će se provesti u prirodi, radeći na terenu, na lokalitetima Fruške gore i Koviljsko-petrovaradinskog rita.

Slobodno nas kontaktirajte sve dodatne informacije.

Pokret gorana Novog Sada

Novi Sad Environmental Movement
Sutjeska 2, Novi Sad

Srbija


tel: +38121 451 788
web: www.pokretgorana.org.rs
mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.