ZAGLAVLJE NASLOVNE

Članovi Udruženje beloblatskih stočara  organizovali su u subotu, 25. avgusta 11. po redu "Ovčarski dan".  U želji da se tradicija održi, dobri, domaćini i organizatori ove manifestacije okupili su 19 takmičarskih ekipa,

 

 

koje su  se nadmetale u kuvanju ovčijeg paprikaša po receptu njihovih predaka.

 

PAPRIKAŠ UKVANJE 1

Kako sami organizatori ove lepe manifestacije ističu danas je bavljenje održivim stočarstvom veoma otežano, no njihova želja je da se ovčarstvo  u Belom Blatu očuva kao predačka delatnost.

 

PAPRIKAŠ UKVANJE 2

 

U tom smislu beloblatski stočari očekuju i značajniju podršku države donošenjem jasnije strategije u oblasti stočarstva. Lepo  druženje s puno dobre energije i u prisustvu dosta mladih, ova manifestacija je iznedrila i ovogodišnje pobednike.

 

POBEDNICI

Treće mesto u kuvanju ovčijeg paprikaša na starinski način osvojila je kombinovana ekipa iz Belog Blata, Boris, tata i deda, drugo mesto pripalo je ekipi Remus - Šanji iz Mužlje, a pobednici  su  iz susednog Stajićeva, ekipa Meklaud.

 

PAPRIKAŠ

Velika zahvalnost svim takmičarskim ekipama na učešću, posetiocima na dobroj energiji, MZ Belo Blato i Gradu Zrenjaninu na pomoći u organizaciji ove manifestacije.

 

TABLA BELO BLATO

Organizacioni odbor manifestacije

U Belom Blatu, avgusta 2018.

 

PAPRIKAŠ U TANJIRIMA