ZAGLAVLJE NASLOVNE

 

“Škola plus” iz Bele Crkve u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku, gradjevinarstvo i saobraćaj realizuje projekat: „KO ENERGIJU ŠTEDI VIŠE VREDI“.

 

 

Projekat ima  za cilj širenje ekološke svesti o tome da su u čovekovoj životnoj sredini sve prisutnije posledice njegove radne delatnosti i da one često predstavljaju uzrok narušavanja ekološke ravnoteže.

Projektom će se podići nivo svesti dece i mladih o održivom razvoju, zaštiti životne sredine i upotrebi obnovljivih izvora energije. S obzirom da životna sredina nema granica, već od ranog školskog uzrasta razvijamo svest o važnosti zaštite zivotne sredine i sa tim u vezi  približavamo primenu obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti tom razvoju „energetske svesti“.

 

DSC 0129 Small

 

Edukacija dece i mladih o tome da svaki pojedinac  ličnom brigom o korišćenju energije, promenom ponašanja, menjanjem loših navika i racionalnom upotrebom energije može doprineti zaštiti životne sredine.  Kod polaznika se formira  odgovornost prema okruženju i boljem životu na Zemlji. Ekološke radionice, takođe, imaju za cilj širenje svesti o potrebi korišćenja obnovljivih izvora energije.

 

DSC 0262 Small

 

Planiran je veliki performans povodom obeležavanja 16. septembra, Svetskog dana zaštite ozonskog omotača, kao i konferencija za medije uz prisustvo učesnika projekta, građanstva, lokalne samouprave i javnih preduzeća, te podela propagandnog materijala.

 

DSC 0534 Small

 

Cilj “Škole plus”  je da  se kod dece i mladih  formira odgovornost prema okruženju i prepozna da nam je taj  cilj zajednički.