ZAGLAVLJE NASLOVNE

Učenici 6. razreda osnovne škole „Jan Kolar“ su tokom oktobra -  meseca pravilne ishrane -  realizovali prezentacije vezane za temu promocije zdravog načina života.

 

Ove prezentacije su realizovane u sklopu projekta „Klikom do zdravlja“ koji je finansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu a koji se bavi promocijom zdravlja, zdravog načina života i prevencijom bolesti kao i podsticanjem učenika na aktivnu saradnju i razmenu informacija na kreativne načine.

 

MESEC PRAVILNE ISHRANE 1

 

Na osnovu prezentacije, učenici su napravili plakate koji su izloženi u školskom holu. Takođe, učenici su održali časove učenicima od 1. do 5. razreda na temu Zdrava ishrana. Časovi su bili kreativni i obuhvatali su igre, prikaz prezentacije, plakata kao i nastavne listiće kroz koje je napravljena neka vrsta evaluacije.

 

MESEC PRAVILNE ISHRANE 9

 

Dan zdrave hrane - 16. Oktobar - obeležili smo tako što su tog dana svi učenici doneli jednu voćku i od toga se napravila zdrava užina za sve učenike.

 

MESEC PRAVILNE ISHRANE 3

 

Možemo reći da su svi bili zadovoljni ovakvim vidom prezentacije određene teme i da ćemo ubuduće realizovati časove na temu prevencije bolesti i razvijanja svesti o štetnosti korišćenja psihoaktivnih supstanci, alkohola i duvana.

MESEC PRAVILNE ISHRANE 4

MESEC PRAVILNE ISHRANE 5

MESEC PRAVILNE ISHRANE 6

MESEC PRAVILNE ISHRANE 7

MESEC PRAVILNE ISHRANE 8

 

 

Školski zeleni novinari 7. razred

 

Mentori

Tereza Žjak

 

20 21 NASLOVNA

Marina Melih